У Житомирі 20 листопада відбулася установча сесія новообраного депутатського корпусу міської ради.

На початку сесії голова міської виборчої комісії Тамара Яремчу зачитала протокол про результати другого туру виборів міського голови. Новообраний очільник міськради  Сергій Сухомлин зачитав присягу міського голови та приступив до обов’язків.

Також присягу прийняли і депутати. Текст читав наймолодший депутат міської ради сьомого скликання Антон Ракович від партії «Об’єднання «Самопоміч». В цей момент перед депутатським корпусом стояли активісти з плакатом: «Працюй курво!».

Депутати проголосували за звільнення Сергія Сухомлина з посади першого заступника міського голови та за присвоєння йому 5 ранку державного службовця.

Також депутати більшістю голосів звільнили з посади секретаря міської ради Любов Цимбалюк, яка балотувалась на посаду міського голови від ВО «батьківщина» та програла вибори у другому турі з різницею в 10%.

Секретаря та заступників міського голови обиратимуть на наступному засіданні, яке відбудеться 26 листопада.

newa Zhytomyr 20 11 ustanovcha sesia miskrady 1

newa Zhytomyr 20 11 ustanovcha sesia miskrady 2

newa Zhytomyr 20 11 ustanovcha sesia miskrady 3

 

 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.