Святкування 100-річчя Буковинського віча 3 листопада в м. Чернівці відвідали Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Арсен Аваков.

Візит Юлії Тимошенко містив ознаки прихованої передчасної передвиборчої агітації, оскільки під час прес-конференції для представників ЗМІ вона представила свою передвиборчу програму. Згодом лідерка «Батьківщини» зустрілась з підприємцями та інтелектуальною елітою Буковини та долучилась до відкриття Громадського центру комунікації «Новий курс», а також провела відкриту зустріч з громадою міста на Соборній площі.

Додамо, що біля місця проведення прес-конференції був організований пікет. Група людей зустрічала Тимошенко з плакатами наступного змісту: «Батьківщина» на Буковині служить не Україні, а Румунії», «Вітаємо московську зозулю». Під час пікету відбулась бійка. За словами очевидців, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, член партії «Батьківщина», намагався вирвати в одного з учасників плакат. Пізніше правоохоронці затримали учасників пікету. Відео інциденту опубліковано у мережі Фейсбук –https://www.facebook.com/oleg.tudan/videos/2300961749945349/

3 11 2018 Bukovinske vice Chernivtsi

За словами самої Юлії Тимошенко, провокацію організувала СБУ. У ході прес-конференції вона зазначила: «СБУ підтягнула справжніх бритоголових тітушок, вдягнених у чорне  з якимись плакатами, і намагалися атакувати нашу команду».

Візит лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка та Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова не мав чіткої прив’язки до майбутніх виборів. Під час візиту вони взяли участь в урочистій сесії обласної ради в приміщенні обласного муздрамтеатру, а також зустрілися з однопартійцями. Жодних заяв щодо участі в президентській гонці під час публічних заходів вони не озвучували.

Як зазначила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, згідно з законодавством передвиборна агітація розпочинається з моменту реєстрації кандидата, КУпАП передбачає відповідальність за агітацію поза визначеним законом строком, проте в такому випадку мав би бути зафіксований факт закликів агітації за чи проти окремих кандидатів, а не лише обговорення окремих програм.

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори19; #elect_ua; #opora; #опора)