На Чернігівщині в результаті застосування окремими суб’єктами виборчого процесу недобросовісних методів ведення політичної боротьби сталося ДТП. Автомобіль перевернувся чотири рази і вилетів в кювет. Водій отримав тілесні ушкодження

vbvb

xcxc

Про це активістам Громадянської мережі ОПОРА повідав помічник-консультант народного депутата Олега Ляшка, керівник громадської приймальні в Борзнянському районі Анатолій Петрович Хавило, який власне і є постраждалим в результаті ДТП.

Так, за словами пана Хавила, 10 серпня у селі Мала Загорівка розповсюджувалися інформаційні листівки, зміст яких направлений на дискредитацію народного депутата Олега Ляшка. Почувши це, він вирішив перевірити зазначений факт. Достеменно дізнавшись марку автомобіля, на якому приїхали агітатори, та координати їх пересування, Анатолій Петрович прибув на місце.

«Виїхавши на автомобілі «ЗАЗ-Славута» на місце, я побачив в селі декілька молодих людей і автомобіль «Деу-Ланос» № - СВ3559АМ. Після спілкування зі мною вони сіли в автомобіль і поїхали з села, - йдеться в заяві від імені пана Хавили прокурору Борзнянського району. -         При спробі їх обігнати, водій автомобіля «підрізав» мене, витіснив на обочину, мій автомобіль втратив керування, декілька раз перевернувся. В результаті ДТП я отримав тілесні ушкодження (акт № 69 судово–медичного обстеження), автомобіль зазнав значних ушкоджень (практично не підлягає ремонту)».

Окрім всього, 22 серпня Анатолій Хавило отримав повідомлення від 9.08.2012 р., що інспектором ВДАІ Борзнянського РВ УМВС України в Чернігівській області, старшим лейтенантом міліції Кисіль Ю.Л. винесена постанова про відмову в порушенні кримінальної справи.

На підставі зазначеного факту пан Хавило просить направити справу на додаткову перевірку з послідуючим порушенням кримінальної справи за фактом ДТП та умисним заподіянням тілесних ушкоджень. А також просить знайти винних у ДТП для відшкодування матеріальних витрат.

dcd

bnbn

dfd

 

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.