Черкаська міська територіальна комісія у неділю 8 червня визнала Сергія Одарича (Партія вільних демократів) міським головою. За подібне рішення проголосували 10 із 18 членів ТВК. Комісія встановила результати, не врахувавши результати на 5 виборчих дільницях, які були раніше скасовані.

«Незважаючи на шалений спротив коаліції «Батьківщини» і комуністів, Черкаська міська виборча комісія врешті визнала обраного міського голову м. Черкаси», – написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Сергій Одарич.

За даними ТВК, Одарич здобув підтримку понад 50 тис. виборців, натомість його головний опонент Анатолій Бондаренко – понад 31 тис. голосів.

Нагадаємо, що 4 червня ЦВК розпустила попередній склад територіальної виборчої комісії через порушення закону.

Також минулого року тодішня міська рада проголосувала за зняття Сергія Одарича з посади міського голови. Протягом року його обов’язки виконував Віктор Білоусов (Комуністична партія України).

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.