Сьогодні, 30 травня, відбулася 40-а сесія миколаївської міської ради, на якій були визнані повноваження обраного міського голови, якого миколаївці обирали одночасно з Президентом 25 травня.

Голова Миколаївської міської виборчої комісії Ірина Косякова оголосила протокол комісії про результати виборів в одномандатному виборчому окрузі з позачергових виборів Миколаївського міського голови та постанову Миколаївської міської виборчої комісії № 298 від 26 травня 2014 року «Про визнання Миколаївського міського голови обраним». За результатами виборів найбільшу кількість голосів виборців набрав секретар Миколаївської міської ради Юрій Гранатуров.

Обраний міський голова склав присягу, отримав посвідчення, значок та символи міського голови – мерський ланцюг та символічний ключ.

 

Нагадаємо, що за посаду миколаївського міського голови боролися 19 кандидатів. Участь у голосуванні взяли 181 777 жителів Миколаєва. За Юрія Гранатурова містяни віддали 50 347 голосів, за його найближчого суперника Сергія Ісакова – 41 516 голосів.

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контрофль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.