Остаточний результат виборів Сумського міського голови було встановлено 29 травня 2014 року, протокол зачитала голова Сумської міської виборчої комісії Ольга Старосєльська.

sumy oleksandr-lysenko

(Фото: http://goo.gl/vc0qRF)

Перемогу здобув в.о. міського голови Олександр Лисенко, набравши 62 904 голосів, що становить 41 %.

Найближчим конкурентом пана Лисенка і другим серед тих, здобув найбільшу підтримку виборців, виявився колишній заступник голови Сумської обласної ради та колишній в.о. міського голови  Сергій Клочко, за якого проголосувало 31 640 виборців, тобто майже 21 %.

Третім став Анатолій Жук, за якого віддали голоси майже 12 % виборців або ж 18 084 громадян.

Виборчий процес для комісії виявився непростим. У день голосування на 28 дільницях у скриньки не було вкинуто контрольні талони виборів міського голови. Сумська виборча комісія прийняла рішення вкинути їх пізніше у присутності членів ДВК, комісії та спостерігачів. І ці голоси були враховані. Досить часто довелося повертати протоколи дільничних виборчих комісій на доопрацювання. Протоколи назад повертали з таких причин: плутали 159 округ з виборів Президента і 40-й округ із виборів до Сумської обласної ради, деякі протоколи привозили незапечатаними, в них були пропуски та неточності.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.