Ближче до вечора 26 травня Миколаївська міська виборча комісія прийняла і обробила протоколи про підсумки голосування з 4 районних в м. Миколаїв виборчих комісій і проголосувала спочатку за протокол про підсумки голосування на позачергових виборах Миколаївського міського голови, а потім – й за протокол про встановлення результатів виборів.

mykolaiv

(Фото: Николаевские новости)

Нагадаємо, що за цю посаду боролися 19 кандидатів, серед яких – секретар міської ради, в.о. міського голови Юрій Гранатуров. Його головним суперником був генеральний директор ПАТ «Суднобудівний завод «Лиман» Сергій Ісаков.

На 205 миколаївських дільниць з 370 001 виборців прийшли 181 827 чоловік. З них 181 777 виборців взяли участь у голосуванні, 3 785 бюлетенів було визнано недійсними.

За Юрія Гранатурова свої голоси віддали 50 347 виборців, за Сергія Ісакова – 41 516 виборців. 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.