На дільниці 711070 в Черкасах, що у школі № 19, знайшли «забуті» та зіпсовані непогашені бюлетені. До закінчення голосування на дільниці були виявлені близько 150 незаповнених виборчих бюлетенів у сейфі. Очевидці викликали правоохоронні органи, вони склали протокол. Голова виборчої комісії виправдовувався, що про них просто забули.

Також на цій дільниці в приміщенні для голосування на лаві за членами ДВК без особливого догляду лежали незаповнені та непогашені бюлетені. Їх визнали недійсними, хоча за оцінкою спостерігача, їх ще можна було використати для голосування.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.