На чотирьох ДВК столиці зафіксовано низку порушень виборчого законодавства: псування бюлетенів, голосування у коридорі, провокації.

На ДВК 800163 член комісії Павлова Тетяна Михайлівна ( ПРУ) неправильно відривала корінці бюлетенів, внаслідок чого зіпсовано  24 «мажоритарних київських бюлетенів»,  20 – «мерських», 41 – партійних на місцевих виборах і 30 «президентських».  

На ДВК 800219 округ 216 спостерігачем мережі ОПОРА  складено два акти про порушення. В одному випадку виборцю дали більше бюлетенів ніж потрібно,  в іншому  - людина голосувала у коридорі.

На ДВК 800305, округ 216  сьогодні прийняли заяву і включили у список для голосування особу з посвідченням про інвалідність.  Складено відповідний акт.

Також на ДВК 800322, округ 216 багато людей голосують за межами кабінки. Члени комісії не реагують.

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.