За повідомленням спостерігачів ОПОРИ на виборчій дільниці № 650739, що розташована у школі №16, у списку виборців по виборам міського голови відсутній цілий будинок.

 За словами голови ДВК Ганни Олександрівни Повод, вищезгадана ситуація є помилкою органу ведення Державного реєстру виборців. Цей факт з’ясувався, коли на виборчу дільницю прийшли і не змогли проголосувати виборці, що проживають за адресою вул. Суворова 2/15. Під час перевірки списку з’ясувалося, що у списку немає прізвищ мешканців цілого будинку. Характерно, що до списку виборців по виборам Президента виборці, що проживають за цією адресою, внесені.

 Скільки ще виборців цієї дільниці не потрапили до виборчих списків по місцевим виборам буде відомо після завершення голосування.

 Проблеми зі списками не є поодинокими. Так на дільниці № 650710, що знаходиться у школі №1, зафіксовані випадки, коли виборці є у списку виборців по місцевим виборам, а у списку по виборам Президента – відсутні, і навпаки. Голова цієї ДВК висловила невдоволення тим, що списки недосконалі, і повідомила, що до ДВК надходять скарги від виборців, які не внесені до списку виборців, члени комісії складають акти, в яких фіксують факти невнесення виборців до списків.

 Подібна ситуація з невключенням великої кількості виборців зафіксована і на дільниці №650626, що знаходиться у Державному університеті.

Відео з коментарем одного з виборців про ситуацію можна подивитися за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=_rilATJ1DIM

Акт ДВК, що фіксує відсутність виборців у списку:

123

Детальніше:

прес-служба Громадянської мережі ОПОРА по Херсонській області,

 ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.