Як вже повідомляла Громадянська мережа ОПОРА (http://oporaua.org/news/5529-v-mykolajevi-povidomljajut-pro-zaminuvannja-7-vyborchyh-dilnyc-130-go-okrugu), у Ленінському районі міста Миколаєва (130 округ) надійшли повідомлення про замінування 3 шкіл, де розташовані 7 виборчих дільниць. Після ретельного обстеження службами екстреного виклику не було виявлено жодних предметів, які б загрожували життю та здоров'ю людей.

Як сказано в повідомленні ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області, слідчим відділенням Ленінського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 259 КК «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». Вживаються заходи щодо встановлення особи чоловіка, який телефонував до міліції.

Проте згодом таке ж анонімне повідомлення надійшло вже з Центрального району міста Миколаєва (129 округ) – про замінування школи №3, де розташовані ДВК №480899 і 480900.

На місце події виїхали спеціалісти вибухотехнічних та кінологічних служб, а також правоохоронці. Також на місці побували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, які повідомили, що на час перевірки члени ДВК проявили витримку та не припиняли роботи дільниць.

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.