На виборчій дільниції № 590895 стаціонарні скриньки опломбовано лише папером.

sumy 25.05

 

За повідомленням від членів комісії, зранку їм не вдалося належним чином опломбувати стаціонарні скриньки через те, що розмір отворів не співпадав з розміром пломб.

Тому в комісії прийняли рішення опломбувати скриньки папером, на якому проставлена печатка ДВК та підписи членів комісії. Тим часом переносні скриньки було опломбовано належним чином.

Варто відзначити, що встановлення пломб не встановленого зразка є порушенням виборчого законодавства.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.