Спостерігачами ОПОРИ були помічені листівки-запрошення на безкоштовну поїздку в Канів від депутата по виборчому округу № 5. Запрошення стосувалося жителів Хімселища (де й розташований п’ятий округ), а сама поїздка була приурочена до 200-річчя святкування від Дня народження Тараса Шевченка та дня його перепоховання.

Спостерігачі ОПОРИ зателефонували по номеру, який був вказаний на листівці для попереднього запису на екскурсію. Жінка, яка взяла слухавку відповіла, що це станція юних техніків. Коли спостерігач перепитав про поїздку, жінка розповіла: «…сьогодні день перепоховання Тараса Григоровича Шевченка, вони на це перепоховання і поїхали, 22 числа о 8 годині… вони поїхали на Тарасову гору, храм, де відспівали Шевченка. На зворотному шляху вони заїдуть в Мошни, там буде екскурсія, потім буде каша…».

Як вдалося з’ясувати, цей номер справді належить комунальному позашкільному навчальному закладу  м. Черкаси «Міська станція юних техніків».

Сам Олексій Арсенюк сказав: «Я на сьогоднішній день діючий депутат і кандидат також, але я поки що депутат, до того поки не пройду… якщо Ви вважаєте, що ця справа є підкупом у такий день перепоховання Шевченка, то ми з вами недалеко підемо…».

Зауважимо, що згідно з Законом України «Про вибори депутатів…» ст.53, п.4: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п’яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

Також згідно зі ст.53 ч.2 Закону «Кандидатам у депутати … які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації».