Члени дільничної комісії в Ізмаїлі на одному засіданні порушили відразу декілька норм закону про вибори.

Офіційні спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували в Ізмаїлі відразу декілька порушень Закону «Про вибори Президента України», а також закону про місцеві вибори (в Ізмаїлі на одному з мажоритарних округів одночасно з президентськими проводяться вибори депутата міської ради).

На виборчому окрузі № 23 з місцевих виборів знаходиться лише одна дільнична виборча комісія, яка розташована в політехнічному ліцеї. Виявилось, що члени цієї комісії не знають виборчого законодавства та діють за принципом «ми комісія і у нас тут свої закони».

Отримавши виборчі бюлетені з місцевих виборів, представники комісії не захотіли пускати офіційних спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА на підрахунок бюлетенів, посилаючись на відсутність секретаря, який реєструє присутніх, і вони не знають де він знаходиться (хоча в цей час той спокійно пив каву). Спостерігачі пред'явили свої посвідчення, але голова комісії відмовилася їх реєструвати, пояснивши це тим, що не знає хто вони і на якій підставі вона повинна пускати їх на засідання комісії. Нагадаємо, що згідно п. 5 ч. 9 ст. 27 закону про місцеві вибори, а також ч. 9 ст. 28 закону про президентські вибори, на засіданні комісії можуть бути присутніми без запрошення два спостерігача від однієї громадської організації, так само як і два журналіста від одного видання.

Після появи на засіданні секретаря, спостерігачів на протязі 15 хвилин намагалися зареєструвати, при цьому всіляко ображаючи і погрожуючи, що їх запросто можуть вигнати з засідання. Слід зазначити, що на засіданні в цей момент був присутній депутат Одеської обласної ради В'ячеслав Страшилін, який також намагався пояснити членам комісії правоту спостерігачів.

Втім, коли спостерігач почала знімати на відео процес підрахунку, члени комісії знову почали їй перешкоджати - намагалися обмежити відеозйомку, мотивуючи це тим, що спостерігачі не мають права знімати процес підрахунку бюлетенів і взагалі знімати членів комісії ближче ніж з двох метрів. Спостерігач намагалася пояснити відсутність подібних норм у виборчому законодавстві, зате наявність тих, які підтверджують її право знімати з будь-якої відстані фізично не заважаючи комісії (п.2 ч.9 ст. 69 по президентських виборах і ст. 58 з місцевих виборів), однак члени комісії не дуже цікавилися положеннями законодавства і продовжували керуватися власними уявленнями про те, як має бути.

Але на цьому порушення комісії не припинилися. Підрахунок бюлетенів і зовсім був схожий на циркову виставу. Відкривши упаковку, до бюлетенів полізли відразу декілька членів комісії, кожен з яких почав рахувати бюлетені, а проставляти печатку і зовсім спочатку збирався не секретар комісії. Відзначимо для повноти картини, що по прибуттю спостерігача члени комісії навіть не вибрали відповідального за процес підрахунку бюлетенів. А далі й зовсім пішли незрозумілі формування бюлетенів на стопки, за якими вже ніхто не намагався стежити...

Чи варто говорити, що ч.10 ст.67 закону про місцеві вибори чітко регламентує процедуру передачі і підрахунку бюлетенів на виборчій дільниці. Зокрема, встановлено, що відкриває упаковку секретар, він же проставляє печатку, а потім вже одна визначена комісією людина вголос перераховує бюлетені. Інші ж спостерігають за цим процесом, щоб не було помилок.

Спроби спостерігача ОПОРИ донести до комісії положення законодавства закінчилися активними спробами комісії вказати спостерігачеві його місце, а також погрозами видалити її із засідання, оскільки вона «нервує членів комісії».

Ось і виходить, що для членів виборчих комісій закон не писаний і знати його зовсім не обов'язково. Принаймні, члени дільничної комісії № 511003 в своїй роботі керуються не законами про вибори, а якимись своїми незрозумілими принципами. При цьому вимоги, висунуті комісією, члени комісії навіть не можуть знайти в законі. А між тим, через такі дії комісії порушуються права суб'єктів виборчого процесу та ставиться під сумнів весь виборчий процес.

 

DVK 511003

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.