Незважаючи на те, що відповідно до профільного Закону агітація 24 травня заборонена, сьогодні вночі у Черкасах на території 22 мажоритарного округу розклеїли три листівки із даними сумнівної правдивості, направлені на агітацію за або проти кандидатів у Черкаську міську раду.

Одна із листівок подана начебто від Комітету виборців України. На ній закликають узяти на вибори паспорт і її, де є приклад голосування. У якості прикладу подані кандидат на посаду президента України Петро Порошенко (самовисування, безпартійний), кандидат в депутати Черкаської міської ради по мажоритарному округу № 22 Юрій Тренкін і Патрія промисловців і підприємців. Навпроти них стоять галочки, як це має виглядати у бюлетені.

"Майже на кожних виборах від імені Комітету виборців України розповсюджуються інформаційні матеріали або з чорним піаром, або з закликами когось підтримати. На цих виборах використати в своїх цілях ім’я Комітету виборців України вирішив маловідомий черкаський мажоритарник Юрій Тренкін (22 мажоритарний округ) від Партії промисловців і підприємців України. На це можна було б не звертати уваги і навіть порадіти за те, що КВУ має аж такий рівень довіри. Але ситуація в країні сьогодні вимагає звертати увагу на таких кандидатів, які намагаються пролізти в депутати нечесними способами. Тож, від імені Черкаського КВУ, закликаю виборців оцінити належним чином дії цього кандидата і бути уважними до політичних сил, які зневажають довіру виборців", – пише у Фейсбуці Максим Михлик, голова Черкаського осередку КВУ. Цю листівку активісти КВУ зібралися прибрати з округу.

Окрім того, розклеєна інформація про те, що Петро Порошенко підтримує Партію промисловців і підприємців та вже згаданого вище Юрія Тренкіна. Представник штабу кандидата у Президенти Сергій Варич запевняє, що до цих листівок вони не мають ніякого відношення, адже такі агітаційні матеріали вони не замовляли і не поширювали.

Також тут же розклеєно листівку з агітацією проти начебто від кандидата-мажоритарника Гудзенко Володимира (безпартійний, самовисування), на якій закликають «Я и моя команда. Проголосуй! И мы вернемся: Тулуб Сергей, Янукович Виктор».

Уже тенденційно вночі було розклеєно й агітацію проти кандидата у мери від Вільних демократів Сергія Одарича.

Нагадаємо, що відповідно до ст.47 п.2З акону України «Про вибори депутатів…» «передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється».

chchchcchc

zxcvbn

mnbvf

jdkd