До громадянської мережі ОПОРА звернувся мешканець багатоквартирного будинку № 35 по вулиці Радянській Володмир Туман. Він розповів про те, як ігнорувались його запити до міської ради та як кандидат в депутати клав асфальт перед під’їздами.

Так, чоловік подавав не менше 4-х письмових запитів до міської ради з проханням відмежувати частину газону на прибудинковій території, на яку почали самовільно паркувати автівки. Там був відсутній бордюр і відмежувальні стовпчики, хоча б про один із цих засобів прохалось у заяві. Утім, мешканець будинку, який надсилав заяви навіть з намальованими схемами свого подвір’я, отримував у відповідь «відписки»: то про те, що огорожа вже зроблена, то про те, що власники автівок отримали повідомлення не ставити машини на газон тощо.

Однак, коли почався період передвиборчої агітації, кандидат в депутати до міської ради Артур Савін (партія «Громадянська солідарність») по виборчому округу № 15 зробив перестил асфальту перед під’їздом будинку. Старий же асфальт він насипав на «багатостраждальному газоні», на якому постійно паркують автівки. Тому 22 травня Володимир Туман разом із іншими мешканцями будинку написав і подав  до прокуратури заяву щодо описаної вище ситуації.

Окрім того,  у заяві мешканці будинку № 35 висловили сумнів, за чий кошт була проведена заміна асфальту, адже Артур Савін є директором Департаменту архітектури, містобудування та інспектування виконавчого комітету Черкаської міської ради. Варто зазначити, що Артур Савін є чинним депутатом Черкаської міської ради, який був обраний по цьому ж округу № 15 від Комуністичної партії України. Як запевняє Володимир Туман, після попередніх виборів до міської ради депутат протягом своєї каденції не  допомагав вирішувати проблеми будинку, проте активізував свою роботу лише у передвиборчий період.

Зазначимо, що раніше ОПОРА вже писала про ремонті роботи, які вів Артур Савін на території округу № 15.

Варто нагадати, що згідно з Законом України «Про вибори депутатів…» ст. 53, п.2 ч.4: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям … матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

ffdfvde

tyree

opppwsd