Як повідомив ОПОРІ керівник штабу кандидата в Президенти Ольги Богомолець Дмитро Шуманов,  за останній тиждень з ДВК пішло близько півсотні людей. Вони або відключили телефони, або мотивують це «сімейними обставинами».

«Одразу після пограбування нашого офісу минулого тижня, коли вкрали і списки наших членів ДВК, люди почали масово звільнятись.  Вже зафіксовано декілька випадків, коли з нашими членами зустрічались невідомі люди нібито від ОВК і просили їх піти з комісій», - говорить Дмитро.

Представники Богомолець стверджують, що тиск відбувається через викрадення списків, а також через малу кількість їхніх членів в комісіях.  До того ж, траплялись випадки, коли людей не попереджували про їхнє виключення з ДВК. «Нашого представника ДВК у виборчому окрузі 77 виключила ще 14 травня, але нас і ОВК про це не повідомила. Ми тільки сьогодні дізнались. Ми вже фізично не встигаємо замінювати людей, тим паче, за день до виборів», - засвідчує Дмитро.

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.