Кандидат у одномандатному виборчому округу № 13 Сергій Кудактін (політичної партії «УДАР Віталія Кличка») розповсюдив на дошках оголошень звернення «Крик душі», в якому закликає не вірити провокаціям проти нього.

cherkasy udar 05

Сергій Кудактін зазначив, що згідно опитувань, він випереджає своїх опонентів на окрузі, і після оприлюднення рейтингів проти нього почався «агітаційний жах»: зривання листівок, залякування агітаторів, розкрадання розкладних агітаційних стендів. Кандидат готує заяву до міліції та прокуратури на порушників та закликає не вірити безглуздим провокаціям проти нього, як-от «що я сепаратист та підтримую Росію», «що я в стані сп’яніння когось побив», «що я помер» тощо. Після звернення він сподівається, що в «політиків-бандитів зникне бажання і далі гнути свою «чорну» лінію» та у разі виникнення запитань телефонувати до нього особисто.

 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.