У чорному піарі проти кандидата в мери Херсона з’явилася новинка: тепер на листівках кандидат у мери Володимир Миколаєнко ніби погрожує виборцям. У штабі кандидата прокоментували, що це -  провокація з боку конкурентів.

Продовжується «наступ» на Володимира Миколаєнка, який наразі виконує обов’язки міського голови м. Херсона, і в «чорній пресі». По місту розповсюджується газета «Выбор херсонцев», яка на чотирьох шпальтах містить вкрай образливу інформацію, що посягає на честь і гідність кандидата. А також, газета «Народна сила», в якій містяться негативні публікації проти цього кандидата. Газети мають фальсифіковані вихідні дані, тому не дають змогу встановити власника та контакти редакції.

Також по місту розповсюджується агітаційний флаєр, на якому стверджується, що Володимир Миколаєнко  - єдиний кандидат від демократичних сил,  і висловлюється підтримка Володимиру Миколаєнко (ВО «Батьківщина») з боку партій «Удар» та «Свобода». Представники цих партій – Юрій Горбенко (в.о. голови обласної організації «Удар») та Олег Гаврилко (голова обласної організації «Свободи») спростували підтримку цьому кандидату. Тому ця листівка виглядає як спроба дезорієнтувати виборців. Цей агітаційний матеріал також не містить інформації про установу, що здійснила друк, її тираж та замовника, що є порушенням Закону «Про вибори Президента України» (ч. 3 ст 59, ч. 6 ст. 63, ч.16. ст. 64). У штабі Володимира Миколаєнка сказали, що вони таку продукцію не видавали і не розповсюджували, але не виключають, що це може бути ініціатива прихильників кандидата.

mykolaiv ahit1

mykolaiv ahit3

mykolaiv ahit4

Детальніше:

прес-служба Громадянської мережі ОПОРА по Херсонській області, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.