На поверхні, а також всередині маршрутних таксі, які курсують по Миколаєву та здійснюють пасажирські перевезення, з’явились передвиборні агітаційні листівки кандидата на посаду міського голови, секретаря міської ради Юрія Гранатурова.

Спостерігачем ОПОРИ було помічено «маршрутки» №15, 16, 20, 21, 43 та 87, на яких розміщено передвиборчі листівки.

Громадянська мережа ОПОРА вбачає в цьому порушення п.11 ст. 53 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», яким прямо забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні транспортних засобів громадського користування.

mykolaiv granaturov2

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.