Голови районних державних адміністрацій під час зустрічі з головою ОДА Миколою Романчуком  відзвітували про підготовку до виборів Президента України, міського голови Миколаєва та сільських голів у двох населених пунктах.

Усі держслужбовці запевнили, що повністю підготували приміщення для проведення виборів, комісії всім забезпечені. Порядок у населених пунктах у день виборів забезпечуватимуть, окрім працівників правоохоронних органів, громадські формування.

Єдина проблема виникла у окрузі №132. За словами голови Миколаївської райдержадміністрації Миколаївської області Алли Воробйової, окружна виборча комісія повідомила про те, що служби, які знаходяться з ними в одному приміщенні, повинні його покинути у четвер до вівторка. «У них там бюлетені, протоколи, об'єкт береться під охорону. Тут постало питання: як бути і куди мені відправляти людей. Там у мене соціальна служба, там у мене районна газета «Маяк», архів, загалом, п'ять структурних підрозділів райдержадміністрації знаходяться в цьому приміщенні. Питання саме до силовиків: чи була така вказівка ​​чи не було?» – зазначила пані Воробйова.

У свою чергу, голова облдержадміністрації зазначив, що закон не передбачає виселення працівників з їх робочих місць і доручив начальнику обласного управління міліції Артуру Мерікову розібратись у ситуації.

Також Романчук запевнив, що буде знаходитись на своєму робочому місці з суботи до самого понеділка і голови РДА можуть йому телефонувати у будь-який час.

 За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Миколаївській області
0637487753
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.