ОПОРА вже повідомляла про провокації, які відбулися 20 травня проти двох головних суперників на мерських перегонах в місті Миколаїв, - генерального директора суднобудівного заводу «Лиман» Сергія Ісакова і в.о. міського голови, секретаря міськради Юрія Гранатурова. Історія отримала продовження 22 травня.

 

Після III Загальноукраїнського круглого столу національної єдності, якій відбувся в Миколаєві 21 травня, в.о. міського голови Юрій Гранатуров на прохання преси прокоментував отримання неприємної посилки з головою тварини.

«Посилку відправили з Одеси під вигаданим ім’ям, але не врахували, що зараз усюди відеокамери. Це 100 % пов’язане з виборами міського голови. Я не знаю, до чого ще треба дійти людині, - це ж не перше, не друге, не третє, ви ж бачите, які він чутки розпускає, який бруд поширюють і мерзоту з приводу вибуху будинку. Ми знайшли всі аккаунти, ми знайшли, хто цим займається. У цієї людини - Ісаков його прізвище - чорний штат величенний існує, у нього там цілий ряд є авторів, цілий ряд аніматорів, цілий ряд айтішників і т.д. Ціла творча студія гидоти і всього такого іншого - після виборів ми назвемо всі прізвища», - сказав ввечері 21 травня в присутності багатьох журналістів та учасників круглого столу Юрій Гранатуров.

Сьогодні зранку згаданий Сергій Ісаков скликав прес-конференцію, на якій заявив про те, що не має жодного стосунку до цієї посилки, а також про підготовлений позов до суду про захист честі і гідності. Але, враховуючи, за його словами, психологічний стан його суперника, Юрія Гранатурова, він по телефонному гучному зв'язку зв’язався з Юрієм Гранатуровим і запропонував йому підтвердити або спростувати вчорашню заяву стосовно причетності С. Ісакова до посилки з головою тварини та муляжем гранати.

Присутні при цьому журналісти почули, що відповів Юрій Гранатуров: «Це була емоційна заява, зрозумійте мене правильно, давайте визначимо істину разом, щоб знати, хто цим займається, і доведемо її до громадськості». Але на зустріч з Сергієм Ісаковим погодився.

На зустрічі, яка відбулась трохи згодом, секретар міськради охарактеризував посилку як «плювок в обличчя всіх миколаївців». За словами Юрія Гранатурова, зараз проходять слідчі дії, розглядаються різного роду версії, в тому числі і причетність до цієї посилки кандидатів у міські голови.

«Я ще раз хочу сказати, що найголовніше - це забезпечення законності, правопорядку, чесних і прозорих виборів. Слідство дасть відповідь на ці питання і підтвердить або спростує те чи інше. Тим більше виправдовуватися я не збираюся», - сказав Юрій Гранатуров.

В свою чергу Сергій Ісаков пообіцяв сьогодні ж подати позовну заяву до суду.

Залишається додати, що дійсно з кожним днем в Миколаєві ситуація стає напруженішою. З’являються різного роду листівки, газети. До речі, як повідомив кандидат на посаду міського голови Сергій Ісаков, випуск газети «Южная правда» від 19 травня був сфальсифікований – газети-фальшивки з антирекламою Сергія Ісакова тиражем 30 тис. примірників рознесли по квартирах миколаївців. Редактор газети Микола Стеценко має намір звернутися до прокуратури з цього приводу. Газета зі спростуванням сфальсифакованого номеру вийшла 22 травня.

ihjk

llppl

wrfv

pincc

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.