Що ближче до виборів, то винахідливішими стають творці антиреклами. Так, у київському мікрорайоні «Теремки-2» розміщена афіша, у якій сповіщається про так звану «транс-вечірку» за участю переможниці Євробачення Кончіти Вурст, на яку ніби-то запрошує кандидат у депутати Київради по мажоритарному округу № 3 Ігор Галайчук.

 

У штабі ВО «Батьківщина» в Голосіївському районі зазначили, що до відповідної афіші ні вони, ні їхній кандидат стосунку не мають, про що уже повідомлена міська виборча комісія та написана заява у прокуратуру.

Як зазначили у штабі ВО «Батьківщина», проблема ще й у тому, що на афіші надруковані вихідні дані, які вказує на своїй агітації Ігор Галайчук, тому це серйозно вводить виборців в оману. 

10376940 455266094607551 551770245102133387 n2

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.