Станом на 3 квітня в Дніпропетровській області, незважаючи на початок виборчого процесу, не у всіх кандидатів на посаду президента є представництва штабів. Активним зараз є процес призначення керівників передвиборчих штабів.

Керівником штабу Олега Тягнибока призначено першого заступника голови обласного осередку ВО «Свобода» Дорофєєва Максима Анатолійовича. Йому 36 років, у складі інших партій не перебував, рід занять  –  приватний підприємець.

Обласний штаб Гриценка Анатолія очолив Чалих Володимир Вікторович (45 років). Він народився у місті Тернівка Дніпропетровської області, закінчив Дніпропетровську Гірничу Академію, з 2006р. - член партії «Батьківщина». У 2010 вступив у партію «Громадянська позиція», з 2012року став засновником Західно-Донбаської правозахисної групи.

Всеукраїнський штаб Олега Царьова планується формуватися у Дніпропетровську. Питання щодо призначення обласного керівника знаходиться у стадії консультації.

Керівником штабу представника Дніпропетровщини Юлії Тимошенко призначено депутата Верховної Ради України п'ятьох скликань Івана Кириленко. Йому 58 років, у 1998-1999роках був членом ВО «Громада», пізніше – членство у ВО «Батьківщина». Рідна тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна, яка очолює обласну організацію ВО «Бітьківщина», керівником обласного штабу не стала.

Обласний штаб Василя Кубійди очолив депутат Дніпропетровської обласної ради, обраний за списками ВО «Батьківщина», Олександр Шабанов. Він є головою обласної управи Народного Руху України (53 роки).

Питання керівника обласного штабу кандидата Петра Порошенка остаточно не вирішено. За попередніми даними, виборчий штаб очолив голова ВО «Демократи» Андрій Павелко. (38 років). Він -  депутат Верховної Ради України від Дніпропетровської області, обраний за списками ВО «Батьківщина». 22.10.2013 року виключений з фракції Об’єднаної опозиції «Батьківщина» через порушення фракційної дисципліни. Депутат Павелко А.В. очолював Дніпропетровську обласну організацію партії «Фронт змін», є віце-президентом Федерації  футболу України.  Дніпропетровський Євромайдан на своєму сайті 26.03.2014 року опублікував звернення до Петра Порошенка не призначати Павелка головою свого штабу в Дніпропетровській області, бо це призначення підірве довіру виборців. Як повідомляється в зверненні, Павелко зіпсував свою репутацію тим, що досі не розрахувався з майже 10 тисячами членів виборчих комісій та спостерігачами під час парламентських виборів 2012 року. Саме він очолював обласний передвиборчий штаб «Батьківщини». Окрім цього, в листі Павелка названо людиною екс-віце-прем’єра Олександра Вілкула, а також звинувачено в особистому вербуванні «тітушок» для розгону Євромайдану в Дніпропетровську.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Обласний штаб лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша очолив член ВО «Тризуб» ім. С. Бендери Винар Ростислав (хірург вищої категорії, місто Дніпродзержинськ).

Інформація щодо керівників штабів інших кандидатів на посаду президента України на сьогоднішній день є закритою, або в області вони не мають представництва.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.