До села Новоолексіївка, що в Генічеському районі, прибули кримські татари на голосування на виборах Президента України. Щоб здійснити своє волевиявлення їм довелося пройти декілька блокпостів.

   На блокпосту Чонгар колону автомобілів з кримчанами зустріли представники регіонального Меджлісу і супроводжували до виборчих дільниць. Нагадаємо, що 50 виборців з Криму були зареєстровані на декількох дільницях у Новоолексіївці. Голосування відбувалося за великого представництва ЗМІ.

  Асан Алієв, голова регіонального Меджлісу, у своєму коментарі висловив сподівання, що у разі, якщо буде призначений другий тур виборів, то процедура внесення жителів Криму до списку виборців для голосування у Херсонській області буде більш спрощеною, адже це коштує досить дорого: двічі приїхати до органу ведення Державного реєстру виборців  коштує 300-400 грн.  Також він додав, що декількох з кримських виборців не було у списку.  Загалом, голосування пройшло без ексцесів.

Відео за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=Bze8DfmFAHc#t=822

 

Детальніше: прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Херсонській області,  

ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.