Військовослужбовці, які були передислоковані з Криму до Миколаєва, беруть участь у голосуванні на виборах Президента України. Про це спостерігачам ОПОРИ повідомив прес-офіцер Одеського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Ярослав Чепурний.

В Миколаєві є три дільниці, на яких можуть проголосувати передислоковані з Криму військові. На ДВК №480748 зможуть це зробити авіатори, передислоковані з Бельбеку, на ДВК 480877 – феодосійські морпіхи, а на ДВК №480907 – військовослужбовці Сакської бригади морської авіації.

За словами прес-офіцера, за попередніми підрахунками, участь у виборах на миколаївських дільницях можуть взяти близько 500 військових. Але участь у виборах – це особиста справа кожного, тому ніхто не примушує військовослужбовців голосувати, підкреслив прес-офіцер.

Додамо, що, як повідомляла ОПОРА з посиланням на дані Державного реєстру виборців, 763 жителя півострова обрали Миколаїв як тимчасове місце голосування на виборах Президента України, подавши заяви про тимчасову зміну місця голосування до відділів ведення ДРВ.

 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.