Під час голосування на виборчій дільниці №560166 (с. Вербень Демидівського району) перебував народний депутат України Андрій Помазанов у супроводі довіреної особи кандидата на посаду голови Демидівської ОТГ Віктора Іщука.

 Rivne 29.10.2017 2 n

У приміщенні виборчої дільниці народний депутат розповідав про те, що переймається станом доріг.

На зауваження спостерігача ОПОРИ щодо перебування у приміщенні ДВК Андрій Помазанов відповів, що є народним депутатом і має право перебувати на ній.

За фактом порушення спостерігач ОПОРИ викликав поліцію та написав заяву.

Нагадаємо, що у частині 9 статті 27 Закону України “Про місцеві вибори”  передбачено перелік осіб, що мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії, у приміщеннях виборчої дільниці. Перебування інших осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні комісії під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування не дозволяється.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо,
координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)
 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.