У селі Новоолексіївка члени ДВК дозволили виборцю проголосувати на підставі ксерокопії паспорта. Про це з місця події повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

На дільниці №230515 у селі Новоолексіївка Приморського району члени ДВК дозволили виборцю проголосувати на підставі ксерокопії паспорта. Порушення було зафіксовано об 11:50.

Таким чином, на підставі копії документа без наявності оригіналу виборець отримав бюлетені та проголосував як за кандидатів на посаду голови, так і за депутатів Новоолексіївської ОТГ. Члени комісії поставили на голосування та одноголосно проголосували за те, щоб дозволити чоловікові здійснити волевиявлення, посилаючись на особисте знайомство з ним.

Спостерігач ОПОРИ зафіксував порушення, склав акт і протокол.

24 12 2017 Zaporizhzhia bez pasportu akt

24 12 2017 Zaporizhzhia bez pasportu skarga

Відповідно до частини 7 статті 77 ЗУ «Про місцеві вибори» при проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії за умови пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у частині другій статті 3 цього Закону, наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах (враховуючи відмітку в графі "Примітка" щодо постійної нездатності пересуватися самостійно або запису "Голосує за місцем перебування") надає виборцю список виборців для підпису; другий член дільничної виборчої комісії зобов’язаний вписати своє прізвище і розписатися у визначеному місці на контрольних талонах виборчих бюлетенів, проставити на контрольних талонах у позначеному місці номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Згідно з частиною 2 статті 3 цього ж Закону документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є паспорт громадянина України.

Відзначимо, у Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія». У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів звертайтеся – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)