У понеділок, 1 серпня, на своєму засіданні Центральна виборча комісія встановила остаточні результати виборів у ВО №114 та ВО №151 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року.

Так, згідно з протоколом про підрахунок голосів у ВО №114, що на Луганщині, перемогу здобув висуванець політичної партії "Наш Край" Сергій Шахов, який набрав 13 818 голосів виборців або 37,62%. На другому місці самовисуванець Валерій Мошенський - 6 875 голосів виборців (18,71%).

На Полтавщині (ВО №151) було визнано обраним висуванця ВО "Батьківщина" Руслана Богдана (10 145 голосів виборців, 21,64%), який випередив самовисуванця Олексія Рябоконя (7 838 голосів виборців відповідно).

Таким чином, ЦВК встановила остаточні результати виборів у всіх 7 округах на проміжних виборах народних депутатів.

Також комісія станом на 1 серпня офіційно зареєструвала 6 з 7 новообраних народних депутатів України: Констанкевич І. М., Ричкову Т. Б., Шахова С. В., Шевченка В. Л., Богдана Р. Д. та Одарченка Ю. В.

Згідно зі статтею 99 Закону України "Про вибори народних депутатів" Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в одномандатних округах, у тому числі з поміткою "Уточнений", не пізніш як на п'ятнадцятий день з дня голосування встановлює результати виборів депутатів у відповідних одномандатних округах, про що складає протоколи. Обраним вважається кандидат у депутати, який одержав більшу відносно інших кандидатів, які балотувалися у цьому одномандатному окрузі, кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні у відповідному одномандатному окрузі.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук,
066 29 28 784

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбулися 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.