У вівторок, 26 липня,  на своєму засіданні Центральна виборча комісія встановила остаточні результати виборів у 5 одномандатних виборчих округах на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року.

26 07 СЕС

Так, згідно з протоколом про підрахунок голосів у ОВО №23, що на Волині, перемогу здобула висуванка "Українського об'єднання патріотів ‑ УКРОП" Ірина Костанкевич, яка набрала 44 123 голоси виборців або 57,42%. На другому місці висуванка ВО "Батьківщина" Людмила Кирда – 9 943 голоси.

У ОВО №27 перемогу здобула самовисуванка Ричкова Тетяна Борисівна, яка набрала 15 494 голоси виборців (44,57%), випередивши самовисуванця Краснова Загіда Геннадійовича на майже 3 тисячі голосів.

На Івано-Франківщині (ОВО №85) було визнано обраним як народного депутата теж висуванця "Українського об'єднання патріотів ‑ УКРОП" Віктора Шевченка (11 043 голосів виборців, 21,19%), який випередив представника "БПП "Солідарність" Сергія Насалика на 765 голосів виборців.

У 183 виборчому окрузі нардепом було обрано екс-губернатора Херсонщини та представника ВО "Батьківщина" Юрія Одарченка (6 694 голосів, 25%), який випередив висуванця "БПП "Солідарність" Андрія Путілова на 2 107 голосів та представника партії "Відродження" Михайла Опанащенка на 2 595 голосів.

Також 26 липня ЦВК підбила підсумки голосування і у ОВО №206 (м. Чернігів), де нардепом було обрано президента Української державної будівельної корпорації "Укрбуд", самовисуванця Максима Микитася, який набрав 31,45% голосів виборців (15 276). Друге місце здобув представник ВО "Батьківщина" Юрій Власенко – 26,78% голосів.

У свою чергу, ЦВК також прийняла протокол про підсумки голосування з поміткою "Уточнений" у ОВО №114.

Нагадаємо, що згідно з рішенням суду у ОВО №151 триває повторний підрахунок голосів на трьох ДВК.

Довідково: Згідно зі статтею 99 Закону України "Про вибори народних депутатів" Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в одномандатних округах, у тому числі з поміткою "Уточнений", не пізніш як на п'ятнадцятий день з дня голосування встановлює результати виборів депутатів у відповідних одномандатних округах, про що складає протоколи. Обраним вважається кандидат у депутати, який одержав більшу відносно інших кандидатів, які балотувалися у цьому одномандатному окрузі, кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні у відповідному одномандатному окрузі.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук,

066 29 28 784

[email protected]

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.