Вчора, 20 липня, близько 20:40, ОВК №206 зібралася на засіданні для уточнення протоколу про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №206. Були присутні 11 з 18 членів комісії. 

Під час засідання голова ОВК Анатолій Сульдін повідомив, що в Центральній виборчій комісії виявили технічні неточності у первинному протоколі, тому було прийнято рішення про уточнення. Про які саме неточності йдеться, Анатолій Сульдін не зазначив. 

Спостерігач ОПОРИ звернувся до комісії з проханням надати копію уточненого протоколу. Як з’ясувалося, перший примірник протоколу, з якого зроблено копію, завірену початкою ОВК №206 та підписами голови і секретаря комісії, на останній сторінці має лише 9 підписів членів комісії. Відсутні підписи членів ОВК Панджакідзе В.О., та Кривші Я.А., які перебували на засіданні. Причини, з яких підписи відсутні, не зазначено. 

21 07 206

Відповідно до ч.5 ст. 96 Закону України “Про вибори народних депутатів України” член виборчої комісії, присутній на засіданні, зобов'язаний підписати протокол про підсумки голосування. У разі своєї незгоди із встановленими підсумками голосування, зафіксованими у протоколі комісії, член комісії підписує протокол із приміткою "З окремою думкою". Письмовий виклад окремої думки додається до протоколу про підсумки голосування. У разі відсутності у протоколі підпису члена окружної виборчої комісії біля його прізвища зазначається причина відсутності підпису.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.