Понад вісім годин тривав процес прийому протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів.

мвк рвк

Найпершою, близько о пів на шосту ранку, міськвиборчом прийняв протокол Довгинцівської районної в місті виборчої комісії.

Ще одну РВК, Центрально-Міську, яка приїхала після Довгинцівської, міська виборча комісія відправила на уточнення одного з протоколів – ДВК №121744.

Згодом, приблизно з о пів на восьму й до 9.00 міська виборча комісія прийняла протоколи від Дзержинської, Інгулецької й Жовтневої РВК, а також від Центрально-Міської, яка повернулась з уточненим протоколом.

Ще одну РВК, Тернівську, міськвиборчком відправив шукати один з протоколів, відсутність якого виявили при прийомі виборчих документів. За словами голови Тернівської РВК протокол начебто забули на РВК, тож комісія змушена була за ним повертатись.

Завершили прийом протоколів в МВК близько 13.30, прийнявши протоколи від Саксаганської РВК та Тернівської, що приїхала на МВК уже з протоколом, якого не вистачало.

Крім того, в ході прийому протоколів, МВК встигла розглянути деякі скарги, які надійшли до комісії. Зокрема, скарги по фактах незаконної агітації та організованого підвезення виборців на дільниці.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.