Станом на 17:45 активісти ОПОРИ зафіксували більше 12 фактів фотографування виборчих бюлетенів. Зокрема, на дільниці № 740997 по трьом фактам було викликано міліцію. По двом - затримано осіб, які фотографували, складено акт, витребувані пояснення, вилучено телефони. Спостерігачі та члени комісії були понятими. В одному ж випадку виборець, який здійснив фото фіксацію свого волевиявлення, швидко віддав телефон дружині. Тому його було відпущено.

Фотографування зафіксовано також на дільницях № 740993(у чоловіка, який здійснив фотофіксацію бюлетеня, міліцією відібрано пояснення. Він спершу казав, що фотографував бюлетень "бо так надо било", що йому за це обіцяли гречку і цукор, але потім від слів відмовився. Фотографії на телефоні міліція не виявила), 741007 та інших. На дільниці № 741023 (фото) фотографування бюлетеня виборцем завершилось видаленням фото. Правоохоронні органи, за словами активіста ОПОРИ, не знають як реагувати.

Як кажуть активісти ОПОРИ, наразі трохи потемнішало, а тому краще видно спалахи.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ст. 159  Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.