Кілька сітілайтів потенційного кандидата на пост Президента Олександра Вілкула в місті Ізюм обмалювали та закидали яйцями. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

10 січня 2019 року в місті Ізюм Харківської області спостерігачі ОПОРИ виявили декілька сітілайтів потенційного кандидата в Президенти Олександра Вілкула. Невідомі особи ймовірно закидали їх яйцями і розмалювали чорним маркером.

10.01.2019 Kharkiv Vylkul

10.01.2019 Kharkiv Vylkul2

ОПОРІ не вдалося зв’язатися з представниками «Опозиційного блоку» для отримання коментарів.

Під час виборчої кампанії такі дії можуть розцінюватись, як перешкоджання діяльності кандидатів на пост Президента України, але Олександр Вілкул поки що офіційно не зареєстрований в якості кандидата на пост глави держави, тому псування його зовнішньої реклами може бути кваліфіковане поліцією як хуліганство.

«Органам Національної поліції потрібно посилити заходи реагування на випадки перешкоджання політичній діяльності. Адже після початку виборчого процесу спостерігаються непоодинокі факти пошкодження чи знищення рекламної агітації. Крім того, як свідчить практика є відмінності у кваліфікації зазначених дій. Оскільки наразі продовжується реєстрація кандидатів на пост Президента України, і ще не всі бажаючі подали відповідні документи, такі дії направлені проти незареєстрованих кандидатів можуть розцінюватися як пошкодження майна та хуліганські дії, після реєстрації в якості кандидата – також як  перешкоджання діяльності кандидата», — коментує радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]