Напередодні новорічних свят представники політичних партій значно підвищили свою активність, вітаючи електорат зі святами та даруючи подарунки. Про це свідчать дані моніторингу спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області.

Так, представник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» депутат обласної ради Володимир Зарічанський передав більше 14 тисяч солодких подарунків для школярів та вихованців дитячих садочків Теплицького, Тростянецького та Бершадського районів. Про це йдеться на сторінці у соціальній мережі Фейсбук ВО «Свобода». 

31.12.2018 vinnytsia podarunky svoboda

Роздавав подарунки і народний депутат України Петро Юрчишин (Блок Петра Порошенка «Солідарність»,виборчий округ №13). «Протягом останніх тижнів подаруночки до свят отримали понад 21 000 дітлахів у кожному садочку нашого округу, першачки у кожній школі, у кожнійдомівці, де батьки не можутьсобіцьогодозволити, у кожному державному закладі, де малюкипозбавленібатьківськоїтурботи», - написанона сторінці депутата у соцмережі

31.12.2018 vinnytsia podarunky petro yurchyshyn

Календарі та пакети з подарунками роздавали також від народного депутата Микола Кучера (Блок Петра Порошенка «Солідарність»,виборчий округ №17). Раніше ОПОРА повідомляла про те, що цей народний депутат вітав зі святами виборців, організовуючи вистави для дітей.

31.12.2018 vinnytsia podarunky mykola kucher31.12.2018 vinnytsia podarunky mykola kucher 2

На офіційному сайті Вінницької обласної ради йдеться про те, що депутат обласної Ради Геннадій Мазур (ВО «Батьківщина») відвідав низку шкільних закладів Тростянецького району, аби привітати дітей з прийдешніми святами та пригостити їх смаколиками.

31.12.2018 vinnytsia podarunky gennadiy mazur

Святкування для дітей також відбувалися за сприяння депутатки Вінницької обласної ради Лариси Білозір (фракція БПП «Солідарність»). Про це, зокрема, йдеться на сторінці Чернівецького Будинку дитячої та юнацької творчості. 

Також на своїй сторінці в Інстаграм депутатка Лариса Білозір написала: «І поки учні вапнярських шкіл у передчутті довгоочікуваних зимових канікул, ми виконали свою обіцянку та передали для усіх навчальних закладів громади подарунки. Перелік речей ми формували згідно звернень від батьківських комітетів та шкільних колективів, тому у Вапнярській ЗОШ №1 відтепер буде нова звукопідсилююча апаратура, колективу ЗОШ №2 ми передали нове кухонне начиння для їдальні, а НВК №3 –ДНЗ тепер матиме багатофункціональний пристрій (сканер, принтер, ксерокс)...».

31.12.2018 vinnytsia podarunky larysa bilozir

На сайті обласної ради розміщена публікація про вітання і дарунки від Лариси Білозір та від депутата облради Олександра Масленнікова, який теж «відвідав низку громад свого виборчого округу та передав навчальним закладам подарунки до новорічно-різдвяних свят».

31.12.2018 vinnytsia podarunky oleksandr maslennikov

«Заходи відбулись до офіційного старту виборчої кампанії, тому ми не можемо вважати, що це порушення виборчого законодавства. Проте сподіваємося, що потенційні кандидати та представники політичних сил не порушуватимуть Закон під час виборчого процесу, який наразі розпочато», – коментує координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам у Вінницькій області.

Як раніше повідомляла ОПОРА, у вінницьких школах та дитсадках роздавали подарунки з підписом від Благодійного Фонду Порошенка. Також повідомлялося про те, що депутатка обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» дарувала безкоштовну передплату на газету «33 канал».

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)