За листопад спостерігачі ОПОРИ зафіксували зростання кількості рекламних щитів потенційних кандидатів в Президенти України на 10%.  Загалом в області з 450 білбордів 310 містять іміджеву рекламу.

Щотижня в Чернігові зростає кількість щитів зі слоганами-обіцянками ймовірних кандидатів в Президенти України.  За візуальною оцінкою спостерігачів, найбільше в області представлена реклама Петра Порошенко, Юлії Тимошенко, Олега Ляшко, Арсена Яценюка таЄвгенія Мураєва. На цьому  тижні до них додалися білборди  Іллі Киви та Сергія Капліна.

4ernihiv 2018 12 06 Kiva14ernihiv 2018 12 06 Kaplin

Як зазначає координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області, витрати на ці заходи не включаються до офіційної фінансової звітності кандидатів. А завчасна агітаційна діяльність створює неконкурентні умови для інших кандидатів.

Нагадаємо, згідно із частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)