В Солом'янському районі Києва спостерігачі ОПОРИ зафіксували пошкоджений сітілайт з гаслом «Мир – це боротися з корупцією,  а не очолювати її» голови всеукраїнського руху «Партія миру» Вадима Новинського.

Як повідомив в коментарі ОПОРІ заступник голови «Партії Миру» Максим Гольдарб, звертатися з приводу інциденту з заявою до поліції в організації не планують.

«Нас не дивує, що представників «партії війни» злить будь-яка згадка про «мир в Україні». Власне, саме таким чином вони висловлюють свою позицію щодо миру. Ми ж ставимося до цього спокійно, без зайвих емоцій й давно виробили до схожих випадків імунітет. «Турбувати»  з цього приводу поліцію не бачимо сенсу, оскільки щиро вважаємо, що у неї й так безліч турбот, пов'язаних з розкриттям справжніх кримінальних злочинів», - зазначив Максим Гольдарб.

6 12 2018 Kyiv sitilait novynskyi

Як пояснює радниця з юридичних питань ОПОРИ Ольга Коцюруба, до початку виборчого процесу ситуацію можна розцінювати лише як пошкодження майна та хуліганські дії.

«В рамках виборчої кампанії такі дії можна буде кваліфікувати не лише як хуліганські, але й як перешкоджання діяльності кандидата. Правоохоронним органам варто звертати увагу на схожі інциденти, адже їхня кількість може зрости з офіційним початком агітаційної кампанії», – зазначає Ольга Коцюруба.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Відповідну постанову ухвалила Верховна Рада . Виборча кампанія повинна офіційно стартувати 31 грудня цього року. Хоча законодавство не передбачає санкцій за дочасну агітацію, це є порушенням виборчих стандартів, зокрема рівних можливостей кандидатів.  Згідно з ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

 

Веб-сайт|Моніторинг парламенту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)