Впродовж трьох осінніх місяців мітинги та акції різної тематики проводили представники п’яти політичних сил. Основною метою заходів було озвучити позицію партій з актуальних питань, вказати на недоліки в роботі державної та місцевої влади.

У жовтні-листопаді представники та активісти партії «Рух нових сил» організували 3 мітинги та 1 акцію протесту. Серед проблем, які мітингувальники озвучили під час заходів, − передача земельної ділянки, на якій розміщений водно-спортивний комплекс «Спартак», в комунальну власність області та з приводу рейдерського захвату свердловини у селі Петрівка Миколаївського району. Окрім того, активісти партії влаштували безстрокову акцію протесту біля облдержадміністрації за відставку віце-губернатора Євгена Шевченка та в.о. начальника обласного управління молоді та спорту Віктора Гінкула, звинувативши чиновників у розкраданні бюджетних коштів.

03 12 Mitung RNS

Фото: Fb-сторінка Ігоря Фінкельштейна

Представники обласної парторганізації ВО «Батьківщина» наприкінці жовтня взяли участь у масштабній акції протесту мешканців Інгульського та Корабельного районів, мікрорайонів Соляні й Кульбакіно. Мітингувальники виступили проти керуючої компанії «Місто для людей Миколаїв», підвищення ціни на газ. «Партійці разом з городянами пройшли маршем на мітинг проти підвищення ціни на газ, проти не підйомних тарифів на комуналку, проти тарифного геноциду населення», − інформує офіційна сторінка обласного осередку партії. Цікаво, що, окрім депутатів та активістів «Батьківщини», на мітингу були й представники інших політичних сил – «Національного корпусу», «За життя», «Громадянської позиції».

03 12 Mitung tarufu

Фото: Сайт «Мой город»

Активісти «Національного корпусу» восени провели мітинг проти корупційних дій чиновників під стінами Миколаївської міськради, а також акцію проти незаконної забудови на вулиці Миколаївська 17. Крім того, представники цієї політичної сили долучились до мітингу на заводі «Вікра», де проходили обшуки.

На території інших населених пунктів області не були зафіксовані мітинги чи акції, організовані політичними силами.

«Мітинги та акції – одна з форм політичної активності, проте із запровадженням воєнного стану партії наразі позбавлені даної можливість, адже відповідно до ст. 19 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану» в умовах воєнного стану забороняється проведення страйків, масових зібрань та акцій. Тож будь-які прояви політичної діяльності масового характеру тепер можуть розцінюватися як порушення законодавства», − коментує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області.

За коментарями звертайтеся: