Серед 83 чиновників Київської області лише двоє офіційновказали свою партійність. 49 осіб не є членами партій, а ще 32 особи не надали такої інформації. Такі дані спостерігачі Громадянської мережі ОПОРИ отримали після аналізу 25 районних державних адміністрацій Київщини.

Спостерігачі ОПОРИ звернулися з офіційними інформаційними запитами для аналізу партійної приналежності голів, заступників та секретарів РДА області. Метою дослідження є виявлення потенційної політичної незаангажованості чи упередженості представників влади у ході виборчої кампанії з виборів Президента.

Зокрема, обидва партійні посадовці є представниками «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Голова Згурівської РДА Валерій Мозговий є членом партії, але не входить до керівних органів. А заступник голови Згурівської РДА Юрій Малафій займає посаду голови районної організації політичної партії.

Координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Київській області зазначає: «Дана категорія чиновників не потрапляєв ту, яка законом України про державну службу не можемати членства в політичних партіях. Однак, чиновники, які є членами політичних партій, під час майбутньої виборчої мають особливо уважно зберігати в своїй роботі нейтралітет і не допускати дій, які в подальшому можуть бути розцінені як агітація службовою особою», - наголосив він.

Нагадаємо, відповідно до п.2 ч.1 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента України» участь у передвиборній агітації забороняється  органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час.

Із повним текстом всеукраїнського дослідження можна ознайомитись за посиланням.