Центральна виборча комісія рекомендувала територіальним виборчим комісіям з місцевих виборів Вінницької, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей забезпечити неухильне дотримання вимоги Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та припинити організацію та проведення перших, додаткових, а також проміжних виборів.

Відповідну постанову ЦВК прийняла на засіданні 30 листопада.

Комісія також рекомендувала забезпечити передачу від дільничних виборчих комісій до територіальних усю виборчу документацію, повернути виборчі скриньки органам місцевої влади, а печатки та штампи «Вибув» - районним комісіям.

Крім того, ТВК мають повернути грошову заставу кандидатам та остаточно розрахуватись за придбані товари та послуги, оплатити роботу членам комісії та залученим фахівцям.

Як зазначається у постанові, 2 грудня повноваження дільничних виборчих комісій припиняються. В той же час територіальні виборчі комісії продовжуватимуть функціонувати до того моменту, поки не буде сформовано новий склад комісій.

ЦВК також звернулась до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо невідкладного законодавчого врегулювання питань, що виникли у зв’язку із забороною проведення виборів до органів місцевого самоврядування через введення воєнного стану.