15 листопада у Сєвєродонецьку народний депутат України, очільник Луганського обласного осередку партії «Наш край» Сергій Шахов запустив міський соціальний автобус. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Проїзд у вказаному автобусі є безкоштовним. Маршрут пролягає через усі центральні вулиці Сєвєродонецька. Ззовні та всередині автобуса зазначено, що він курсує завдяки народному депутатові Сергію Шахову.

Слід підкреслити, що 14 листопада після відключення тролейбусних мереж від енергопостачання, тролейбуси, що були основним транспортним засобом у Сєвєродонецьку, перестали функціонувати. Таким чином, саме соціальний автобус став єдиним способом пересування містом для пільгових категорій громадян.

16.11.2018 Luhansk bus 2

Нагадаємо, що Сергій Шахов є народним депутатом України, обраним в одномандатному виборчому окрузі № 114 Луганської області (включає в себе Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський та Станично-Луганський райони). Місто Сєвєродонецьк не входить у його виборчий округ.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Валерія Шапіро, надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії кваліфікується як підкуп виборців. До офіційного старту виборчої кампанії таке порушення відсутнє. Наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.