Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов кандидата на посаду Таїровського селищного голови Тимура Хасаєва до Таїровської ТВК в повному об’ємі. Таке рішення суд прийняв о 23:25 28 грудня. Про це повідомляє координатор ОПОРИ в Одеській області.

Тимур Хасаєв (син чинного селищного голови Хасана Хасаєва, якому комісія двічі відмовила у реєстрації) вимагав визнати протиправною та скасувати  постанову Таїровської ТВК про повторний підрахунок голосів на чотирьох виборчих дільницях: №№ 510706 (с. Сухий Лиман), 510683 (ж/м Совіньон), 510684 (ж/м Чорноморка) і 510682 (смт Таїрове). В той же час скасувати повторний підрахунок голосів на виборчих дільницях №№ 510685 (масив Радужний, 11) і 511449 (масив Радужний, 20) позивач не вимагав.

Нагадаємо, що вночі 25 грудня Таїровська ТВК після пропозиції народного депутата Василя Гуляєва прийняла рішення про повторний підрахунок голосів на підставі наявних у них скарг від кандидатів у депутати та на голову.

На наступний день, 26 грудня, Таїровська ТВК розпочала повторний підрахунок голосів виборців з виборчої діяльності № 510685 (масив Радужний, 11), який завершився близько 20:00 того ж дня. Однак потім у приміщення, де ТВК проводить повторний підрахунок голосів, з’явилися народні депутати Іван Крулько (ВО «Батьківщина») і Василь Гуляєв («Відродження»), депутати Одеської обласної ради від партії ВО «Батьківщина» Олег Радковський (перший заступник голови облради), Олександр Барський, Олег Батлюк і від партії «Наш край» Трифон Антов, чинний Таїровський селищний голова Хасан Хасаєв.

Зазначимо, що згідно з ч. 9 ст. 27 Закону "Про місцеві вибори" всі перелічені можуть перебувати на засіданні виборчої комісії тільки з її дозволу і на її запрошення. Комісія не приймала рішень з приводу надання дозволу переліченим особам перебувати на її засіданні.

Народний депутат Іван Крулько вимагав у виборчої комісії скасувати її, на його думку незаконне, рішення про повторний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях. В свою чергу народний депутат Василь Гуляєв заявив, що Іван Крулько здійснює тиск на виборчу комісію, тоді як він сам «просто радив» прийняти рішення про повторний підрахунок голосів.

В підсумку, о 07:00 27 грудня Таїровська ТВК за результатами повторного підрахунку визнала недійсним голосування на виборчій дільниці № 510685 (масив Радужний, 11) на підставі того, що кількість контрольних талонів по всім виборам і всім округам у кожному випадку перевищує на 5% кількість підписів у списку виборців.

Після комісія перейшла до здійснення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці № 510682 (смт Таїрове), однак порахували лише по виборам селищного голови. Близько 19:00 більшість членів комісії покинули засідання. Таким чином, комісія не мала кворум для продовження роботи і прийняття рішень. 28 грудня для продовження безперервного засідання зібралися лише шість з 18 членів. Голова Таїровської ТВК Олег Буравльов написав звернення до Овідіопольської районної комісії із проханням звернутися до партій «Народний фронт», «Відродження», «БПП «Солідарність», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Самопоміч», щоб вони або забезпечили присутність своїх представників на засіданні комісії, або здійснили заміни таких членів комісії.