На дільницю в Затурцях на виклик приїхали представники Нацполіції й заразом опитали спостерігача ОПОРИ щодо зафіксованих скарг на роботу комісії. Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ.

Близько 23:30 на дільницю №070454, що в селі Затурці Локачинського району Волинської області, на виклик приїхали представники правоохоронних органів, оскільки в приміщенні дільниці було багато людей, які не мали тут перебувати. Зафіксувавши деталі за причиною виклику, поліцейські попросили офіційного представника Громадянської мережі ОПОРА надати підтвердження фактів, наведених у матеріалі. Вони опитали спостерігача, сфотографували копії всіх складених актів та скарг спостерігача щодо незадовільної роботи дільничної комісії.

Крім того, що члени дільничної комісії порушили процедуру підрахунку голосів – спочатку порахували та упакували контрольні талони, порахували та запакували невикористані бюлетені, знайшли розбіжності в кількостях, склали акт про це й лише потім почали опрацьовувати списки виборців.

Серед розбіжностей були виявлені такі: більша кількість бюлетенів голосування за депутатів у порівнянні з кількістю контрольних талонів, менша кількість контрольних талонів по виборах голови ОТГ у порівнянні з кількістю бюлетенів, не співпадала кількість невикористаних бюлетенів по ВО №1, 2, 6, 7. Потім згадали, що один виборець помилився і йому видавали додатково ще один бюлетень, в одному забули відірвати контрольний талон, а один бюлетень – пропав.

У процесі ж опрацювання списків виборців виявилось, що розбіжність лише одна – недостача одного бюлетеня.

Також варто зазначити, що явку виборців на дільниці оголосили із запізненням - близько 23:00. Вона становить 71,3% виборців.

Відзначимо, у Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія». У разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів звертайтеся – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)