12 грудня Таїровська селищна виборча комісія на своєму засіданні повторно відмовила у реєстрації кандидатом на посаду Таїровського селищного голови Хасану Хасаєву, висунутому Овідіопольською районною організацією ВО «Батьківщина». В той же час комісія прийняла рішення зареєструвати висунутих ВО «Батьківщина» 23 осіб кандидатами у депутати Таїровської селищної ради. Про це повідомляє координатор ОПОРИ в Одеській області.

Нагадаємо, 30 листопада Таїровська селищна виборча комісія відмовила у реєстрації чинному Таїровському селищному голові Хасану Хасаєву, який був висунутий Овідіопольською районною організацією ВО «Батьківщина». Виборча комісія мотивувала своє рішення тим, що у нього відсутній документ, який підтверджує громадянство України. Також було відмовлено і всім висунутим особам у кандидати в депутати (23 особи) від місцевої організації партії ВО «Батьківщина». Причина в тому, що подання підписане Хасаном Хасаєвим, а відповідно, на думку комісії, особою, яка не має на це право.

Овідіопольська районна організація ВО «Батьківщина» оскаржила таке рішення Таїровської ТВК у Овідіопольському районному суді Одеської області.

5 грудня Овідіопольський районний суд визнав протиправною та скасував постанову Таїровської селищної виборчої комісії Овідіопольського району Одеської області №101 від 30.11.2017 «Про розгляд поданих документів Овідіопольської районної організації Всеукраїнського обєднання «Батьківщина» для реєстрації кандидата на посаду Таїровського селищного голови Овідіопольського району та кандидатів в депутати Таїровської селищної ради Овідіопольського району на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад обєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 24 грудня 2017 року» в частині відмови в реєстрації кандидатом на посаду Таїровського селищного голови та в частині, якою відмовлено в реєстрації кандидатів у депутати Таїровської селищної ради по одномандатним виборчим округам, висунутих Овідіопольською районною організацією ВО «Батьківщина».

Суд зобов’язав комісію повторно розглянути документи, подані Овідіопольською районною організацією ВО «Батьківщина» для реєстрації кандидата на посаду Таїровського селищного голови та кандидатів у депутати Таїровської селищної ради по одномандатним виборчим округам (23 особи).

Як повідомляють в прес-службі ВО «Батьківщина», представники політичної партії написали скаргу до ЦВК з вимогою розпустити комісію та підготували скаргу до прокуратури про те, що комісія регулярно не працює і заважає нормальному виборчому процесу.

Зазначимо, що на цьому ж засіданні Таїровська селищна виборча комісія визначила кількість виборчих бюлетенів для голосування на виборах Таїровського селищного голови та депутатів Таїровської селищної ради: кількість виборчих бюлетенів становить по 11 121 на кожні вибори. В той же час згідно з абзацом першим частини шостої статті 74 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія повинна визначити кількість виборчих бюлетенів для голосування на виборах голови  та депутатів селищної ради не пізніш як за дванадцять днів до дня голосування, тобто не пізніше 11 грудня 2017 року включно, а не 12 грудня 2017 року, як це зробила Таїровська ТВК. Проте комісія не змогла провести відповідне засідання 11 грудня 2017 року, оскільки у приміщенні, в якому відбуваються засідання Таїровської виборчої комісії, було вимкнене світло.

Відео - Правда ND

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).