У Кирилівській ОТГ у селі Охрімівка Запорізької області на виборчій дільниці №230618 виявлено, що двоє членів комісії видавали виборчі бюлетені без підпису в списку виборців.

Відповідно до частини 7 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» при проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії за умови пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у частині другій статті 3 цього Закону, наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах надає виборцю список виборців для підпису; другий член дільничної виборчої комісії зобов’язаний вписати своє прізвище і розписатися у визначеному місці на контрольних талонах виборчих бюлетенів, проставити на контрольних талонах у позначеному місці номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці. Виборець розписується у списку виборців за отримання ним виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, а також розписується у визначеному місці на контрольному талоні кожного виборчого бюлетеня. Після цього член виборчої комісії відокремлює від кожного виборчого бюлетеня, який видається виборцю, контрольний талон та видає виборцю виборчі бюлетені для голосування. При цьому робити на виборчих бюлетенях будь-які інші позначки забороняється. Член виборчої комісії повідомляє виборцю, скільки виборчих бюлетенів він отримав. Контрольні талони виданих виборчих бюлетенів зберігаються до кінця голосування у члена комісії, який видав виборчі бюлетені.

За словами офіційного спостерігача Сергія Ужви, довіреної особи кандидата в депутати Кирилівської ОТГ Юлії Старікової, він склав акт та подав скаргу до ДВК.

«З 8.00 до 9-ї ранку двома членами виборчої комісії бюлетені видавалися без підписів виборців у списках виборців. Порушено частину 7 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори», в якій вказано, що виборець має поставити свій підпис після отримання бюлетенів, - жодного підпису немає. Тобто фактично близько 30 осіб отримати бюлетені без підпису», - говорить Сергій Ужва.

Нагадаємо, вибори відбуваються в 10 ОТГ Запорізької області (Підгірненська, Новоуспенівська, Чкаловська, Петро-Михайлівська, Воздвижівська, Плодородненська, Приазовська, Кирилівська, Якимівська, Новобогданівська).

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

У разі додаткових питань, звертайтеся:

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)