У Закарпатській області у двох новостворених громадах – Перечинській та Іршавській – з 11 березня офіційно стартував виборчий процес. Як відомо, у Перечинську громаду об’єдналося місто, а також села Ворочово, Зарічово, Сімерки та Сімер. До Іршави приєдналися села Собатин та Лоза.

Відтак, згідно із постановою Центральної виборчої комісії №6 від 24 січня 2017 року у новостворених громадах обиратимуть депутатів та голів. Виборчий процес стартував 11 березня, а голосування відбудеться у неділю, 30 квітня.

До 15 березня (включно) сільські, селищні та міські ради повинні визначитися із місцями, де можна розклеювати матеріали друкованої агітації. В той же час, районні осередки партій до закінчення цієї дати повинні подати до Перечинської та Іршавської районних виборчих комісій свої кандидатури до відповідних міських виборчих комісій.

Наступний дедлайн – 18 березня – повинні бути утворенні міські виборчі комісії та визначені їхні члени.

Засоби масової інформації до 20 березня (включно) повинні визначити тарифи на розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

До 22 березня (включно) у новостворених громадах міські виборчі комісії повинні створити виборчі округи.

А з 27 березня починається процес висування кандидатів у депутати та на голову об'єднаної територіальної громади. Після реєстрації міською виборчою комісією, вони мають право розпочати свою передвиборну агітацію.