Найбільшу кількість посад голів об’єднаних територіальних громад та мандатів депутатів отримали кандидати, що балотувались шляхом самовисування.

Про це 26 грудня під час підсумкової прес-конференції по виборах у об’єднаних громадах розповів координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області.

За висновками Громадянської мережі ОПОРА, голосування у 19 громадах області відбулось переважно з дотриманням виборчого законодавства, окремі зловживання не мали масового та організованого характеру.

За результатами голосування обрано 19 голів громад, серед яких 16 – самовисуванці, а 3 – висунуті місцевими організаціями партії «Блок Петра Порошенка». Що стосується розподілення мандатів між партіями, то найбільше їх отримали кандидати, які балотувались шляхом самовисування – 218. Серед партій найбільшу кількість мандатів отримала політична сила «Наш край» – 74, ВО «Батьківщина» отримала 40 мандатів, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» –32, Аграрна партія – 14, Партія «Відродження» – 13, Об'єднання «Самопоміч» – 4, «Народний фронт», Радикальна партія та УКРОП – по 3 та «Нова Держава» – 2.

Серед порушень, які фіксували спостерігачі у день голосування, – видача бюлетенів без пред’явлення документу, що посвідчує особу, спроба виносу бюлетеня, фотофіксація результатів волевиявлення, не зняття агітації , підписання протоколу до закінчення голосування. По усім цим фактам було повідомлено працівників поліції.

За інформацією правоохоронців, за весь час проведення виборів до поліції надійшло 14 повідомлень про порушення виборчого законодавства, 7 з яких на даний момент вже закриті.

 
За коментарями звертайтеся:
 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.