Криворізька міська виборча комісія затвердила текст виборчого бюлетеня для голосування на позачергових виборах Криворізького міського голови.

Керуючись нормами ст. 74 Закону України «Про місцеві вибори», а також Постановою ЦВК №181 від 25.08.2015 року Криворізька міська виборча комісія постановила затвердити текст виборчого бюлетеня на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу.

Згідно з ч. 3 ст. 74 Закону України «Про місцеві вибори», текст виборчих бюлетенів для голосування у відповідних виборчих округах затверджується відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 17 днів до дня голосування.

Частина 7 статті 74 Закону України «Про місцеві вибори» містить вимоги щодо тексту бюлетеня в одномандатному виборчому окрузі, в якому, зокрема, «зазначаються порядкові номери, під якими в алфавітному порядку включені до бюлетеня зареєстровані у цьому виборчому окрузі кандидати (у депутати, на посаду сільського, селищного, міського голови, старости), їх прізвища, власні імена (усі власні імена) та по батькові (за наявності), відомості про рік народження, освіту, партійність, посаду, основне місце роботи (заняття), місце проживання, а також суб’єкт висування кожного кандидата (у разі якщо кандидат висунутий шляхом самовисування, міститься позначка «самовисування»)».

Відповідно до вищезгаданих вимог, до виборчого бюлетеню в алфавітному порядку внесені прізвища усіх 15 кандидатів на посаду міського голови Кривого Рогу із зазначенням усієї необхідної інформації.

Byuleten Kryvyy Rig

 
(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора; #кривийріг; #kryvyjrih)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.