Представники регіональних осередків політичний партій вітали з Новорічними святами та вручали подарунки на Черкащині. Зокрема, школа в Городищі отримала телевізор від партії УКРОП, жителі села на Смілянщині – насос для свердловини від Радикальної партії. Також дітям із центру реабілітації в Умані були подаровані солодощі від ВО «Свобода». Про це політики інформують на своїх сторінках у соціальній мережі Facebook та на сайтах організацій.

Так, представники партії УКРОП, зокрема голова обласного осередку Сергій Танюк, подарували телевізор загальноосвітній школі №3, що в місті Городище.

Відповідна новина опублікована на партійному сайті 9 січня, а в тексті зазначається, що подарунок зроблено «напередодні новорічних свят».

Вручала подарунок депутатка Городищенської міськради від партії УКРОП Олена Набок.

ОПОРІ не вдалося отримати коментар щодо подарунку від обласного осередку партії УКРОП.

13 01 2019 Cherkasy podarunky

Жителі села Куцівка, що на Смілянщині, теж отримали подарунок від політиків. Як повідомляє у своєму «Фейсбуці» керівник Черкаської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Іван Полудень, напередодні Нового року він подарував селянам насос для свердловини.

На сторінці Полудня зазначається, що після подарунку вода з’явилася  у домівках жителів та у дитячому садку. Також Полудень інформує, що провів зустріч із жителями Куцівки у сільській раді.

«Ініціатива надійшла від людей. Коли ми були на день сільського господарства, люди підійшли до Івана Полудня і попросили допомоги із придбанням насосу, бо отака біда була в селі. Він пообіцяв, що допоможе. Цей насос вдалося знайти: його не купували за гроші, а взяли в підприємця, який погодився бути спонсором», – коментують в прес-службі обласної організації Радикальної партії.

Зазначимо, що 6 грудня, Полудень подарував обігрівач для будинку культури в тому ж таки селі Куцівка. А 14 листопада Радикальна партія на Черкащині привітала працівників сільського господарства продуктовими наборами.

13 01 2019 Cherkasy podarunky2

Додамо, також вітали із святами і представники ВО «Свобода». 4 січня вони привітали вихованців Обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей у місті Умань з Різдвяними святами.

Як інформують у прес-службі обласної організації партії, до закладу завітав голова фракції ВО «Свобода» в Уманській міській раді Сергій Яремчук. «Свободівці поспілкувалися із дітьми, розповіли їм про історію міста та подарували їм солодкі подарунки», – йдеться у повідомленні.

13 01 2019 Cherkasy podarunky3

Як повідомляла ОПОРА, представники обласних та районних осередків партій на Черкащині вітали дітей дошкільних навчальних закладів з Днем святого Миколая. Зокрема, партійні осередки ВО «Батьківщина», «Наш край», Радикальної партії Олега Ляшка та БПП «Солідарність» організовували святкування та дарували дітям подарунки.

«Відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. У конкретному випадку не можна представникам даних партій висунути пряме обвинувачення,  тому що жоден кандидат не є зареєстрованим на вибори Президента України, але хочемо попередити про  підкуп виборців  та кримінальну відповідальність у разі реєстрації кандидата від вище вказаних політичних партій, які можуть подібними діями зашкодити своїм однопартійцям», – наголошує радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.

У частині 2 статті 160 Кримінального кодексу України йдеться: «Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років».