На Хмельниччині в день виборів спостерігачі ОПОРИ з'ясували, що дільниця № 680599 у с. Велика Салиха, що належить до Антонінської селищної об'єднаної територіальної громади, розташована не за офіційною адресою.

Дільниця мала б розташовуватися у сільському будинку культури, на вул. Центральній, 16. Утім, голосування відбувається у сільській раді, будівля якої розташована біля будинку культури.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, виборці дивуються, чому голосувати доводиться не в звичному приміщенні.

Зазначимо, що замість голосування в сільському клубі відбуваються поминки. У ДВК кажуть, що саме через поминки і перенесли дільницю.

Радиниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА зазначає, що виборці за десять днів до дня голосування отримують іменне запрошення, в якому зазначається зокрема й адреса приміщення для голосування. Таким чином, зміна адреси місця голосування без повідомлення вибрців та ЦВК не допускається.

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.